Čubrilović: Podrška kvalitetnim prijedlozima za bolji položaj lica sa invaliditetom

Srna
Čubrilović: Podrška kvalitetnim prijedlozima za bolji položaj lica sa invaliditetom

Banjaluka - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas na sastanku sa predstavnicima udruženja lica sa invaliditetom Srpske da će podržati sve kvalitetne i zakonski osnovane prijedloge čiji je cilj poboljšanje materijalnog položaja ovih lica, unapređenje rada njihovih društava i njihovo aktivnije uključivanje u društveni život.

Čubrilović je naveo da će u narednom periodu inicirati održavanje sastanka predstavnika Narodne skupštine, Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske i predstavnika udruženja lica sa invaliditetom o ovim problemima i načinima njihovog rješavanja, saopšteno je iz Narodne skupštine.


On je informisao sagovornike o projektu gradnje lifta za osobe sa invaliditetom u zgradi Narodne skupštine Srpske koji će im omogućiti pristup svim salama i kabinetima u zgradi parlamenta, a koji bi trebalo da bude završen u septembru.

Predstavnici Saveza slijepih, Saveza gluvih i nagluvih, Saveza distrofičara, Saveza paraplegičara, oboljelih od dječije paralize i drugih tjelesnih oštećenja i Saveza udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Republike Srpske dostavili su Čubriloviću prijedlog mjera u vezi sa poboljšanjem položaja osoba sa invaliditetom, izmjenama određenih zakona, pravilnika i drugih akata od interesa za ovu kategoriju stanovništva.

Predstavnici ovih saveza zatražili su i da budu sagledane mogućnosti za obezbjeđivanje veće finansijske podrške radu saveza i organizacija lica sa invaliditetom u Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana