Чубриловић: Одговорност је на бошњачким странкама

ATV
Чубриловић: Одговорност је на бошњачким странкама

Бањалука - Предсједник Народне скупштине Републике Српске, Недељко Чубриловић, каже за Централне вијести Алтернативне телевизије да је за неформирање Савјета министара највећа одговорност на бошњачким странкама које су прво калкулисале у одређеним фазама.

“Ни у самој ФБиХ многи парламенти нису формирани. Многи су формирани само до нивоа да могу да примају плату. Нама смета што БиХ нема комплетирану власт јер имамо пројекте које су везани за највише институције ове државе које треба усаглашавати како бисмо могли да радимо даље и доводимо инвестиције”, каже Чубриловић и додаје да то није добро ни за кога.

“То није добро за БиХ. Није добро за грађане, није добро за политичке странке и није добро ни за кога ко је учествовао у изборима. Да не можемо да имплементирамо изборне резултате ни након више од осам мјесеци резултат је неозбиљности појединих политичких странака. Могу да апелујем на људе на одговорнос према грађанима. Зна се ко има капацитет да то може, треба поштовати изборну вољу грађана, а све остало је математика”.

Чубриловић је коментарисао и рад Народне скупштине Републике Српске.

“Ми можемо бити задовољни тиме да су институције у Републици Српској конституисане на вријеме. Али не можемо бити срећни до краја пошто у самој БиХ није то завршен процес. НСРС је једини парламент који испуњава своје обавезе како то Устав од ње очекује”, каже Чубриловић.

Предсједник Народне скупштине Српске каже да љетна пауза чека посланике, али она није обавезна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана