Чубриловић: Не треба нити може доћи до употребе бонских овлаштења

Срна
Чубриловић: Не треба нити може доћи до употребе бонских овлаштења

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да у БиХ не треба нити у садашње вријеме може да дође до употребе бонских овлаштења високог представника.

Чубриловић је рекао да су бонска овлаштења у протеклом периоду злоупотребљавана јер се ишло на дисциплиновање, према правилу, увијек српског народа.

“То није донијело никакав позитиван резултат”, рекао је Чубриловић данас новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да у Уставу постоји као могућност оно што је најавио предсједавајући Предсједништва БиХ Милорада Додика - да ће Трећи пјешадијски (Република Српска) пук Оружаних снага БиХ бити постројен на стадиону “Борац” у Бањалуци и да ће дио бити у униформи Војске Републике Српске.

“Додик није изрекао ништа о чему би требало дизати било какву галаму, а поготово не на начин како су неки покушали одмах да реагују. То ничему не води, не води смиривању ситуације”, истакао је Чубриловић.

Чубриловић је поручио да се у БиХ треба више ослонити на оно о чему постоји заједнички став, а мање да се потенцира оно око чега постоје разилажења.

“Треба препустити времену да оно учини свој допринос рјешавању одређених ситуација. Ништа се неће десити ни када та војска у тим униформама буде постројена на овај или на онај начин. Овај народ неће осјетити никакав бољитак уколико политичари у БиХ не буду излазили са заједничким ставовима и рјешењима”, закључио је Чубриловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана