Чубриловић: Народна скупштина показала пуни капацитет у кризним тренуцима

Срна
Чубриловић: Народна скупштина показала пуни капацитет у кризним тренуцима

Бањалука - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да је током овог мандата парламент Српске одрадио највише закона и докумената од свих парламената у БиХ и од неких у региону, те да је већина функционисала стабилно.

Чубриловић је нагласио да је Народна скупштина показала пуни капацитет у кризним тренуцима када је било проблема са опозицијом и покушајима блокаде рада.

“Сва законска рјешења и одлуке су донесене и тематске цјелине усвојене. О неком утицају са стране се не може говорити јер утицај у Скупштини једино има већина, што је нормално”, рекао је Чубриловић за “Вечерње новости”.

Према његовим ријечима, од опозиције није било неких конструктивних приједлога, осим неколико приједлога појединих посланика, а саставни дио понашања опозиције било је напуштање сједница и покушај блокирања предсједавајућег.

“Сматрали су да ће преко таквог дјеловања доћи до угледа у народу, али очегледно се то није десило. Скупштина је завршавала сваку сједницу коју је заказала, тако да слободно могу рећи да су ефекти напуштања сједница били негативни само за опозицију”, напоменуо је Чубриловић.

Чубриловић највећим успјехом у протеклом мандату сматра чињеницу да су на вријеме усвајани сви акти и буџети, те да није било преноса надлежности на друге институције, док су мањкавости периоди када је долазило до принудних пауза у раду Скупштине, односно када су посланици опозиције блокирали рад предсједавајућег и када су сједнице одржаване у малој сали.

Он је рекао да у Народну скупштину још није стигао захтјев за посебну сједницу о извјештају комисије за Сребреницу, те да ће уколико захтјев стигне, Колегијум одлучивати када ће се и у ком временском року одржати сједница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана