Чубриловић: Највећи проблем вишак запослених у локалној управи

Срна
Чубриловић: Највећи проблем вишак запослених у локалној управи

Билећа - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је данас у Билећи да је највећи проблем за ову локалну самоуправу вишак запослених у општинској управи.

Чубриловић је након састанка са замјеником начелника општине Милорадом Радовићем рекао новинарима да посебан проблем у Билећи представља чињеница што се на личне дохотке троши велики проценат општинског буџета.

"Сам приход се у односу на број становника чини задовољавајућим. Ипак, с обзиром на структуру и велики број запослених, то није довољно. Општина је на максималном проценту задужења и кроз кредитне линије тешко ће рјешавати те проблеме", додао је Чубриловић.

Он је оцијенио да би општина ове проблеме требало да рјешава и кроз законска рјешења, као и сарадњом са Владом Републике Српске.

Замјеник начелника општине Билећа Милорад Радовић рекао је да су упознали предсједника Народне скупштине о раду локалног парламента, с обзиром на веома честе промјене у скупштинској већини.

"Тражили смо савјете од предсједника Народне скупштине, с обзиром да је он човјек са дугогодишњим искуством", додао је Радовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана