Чубриловић: На Колегијуму испоштован скупштински Пословник

Срна
Чубриловић: На Колегијуму испоштован скупштински Пословник

Котор Варош - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас да је у потпуности испоштован скупштински Пословник о раду на посљедњој сједници Колегијума парламента на којој је расправљано о заказивању посебне сједнице.

“Они који су заинтересовани за чињенице, нека прочитају Пословник о раду. Никада није било да се Колегијум није изјашњавао о коначном приједлогу дневног реда за сједнице Народне скупштине Републике Српске. Сваки пут је исто било, па тако и на посљедњој сједници Колегијума”, рекао је новинарима Чубриловић.

Он сматра да се желе злоупотријебити сједнице Колегијума и извршити притисак на владајућу већину, која је увијек одлучивала шта ће бити на дневном реду скупштинске сједнице.

“Ништа није било другачије ни овај пут. Они који мисле да је било другачије, нека се обрате скупштинској служби и добиће тонски запис”, додао је Чубриловић.

Колегијум Народне скупштине Републике Српске није јуче утврдио коначни приједлог дневног реда за заказивање 30. посебне сједнице, који је предложило 28 народних посланика.

Опозициони посланици Адам Шукало, Недељко Гламочак и Крсто Јандрић оптужили су предсједника Народне скупштине Недељка Чубриловића да је прекршио правне акте јер је тражио да се Колегијум изјашњава о дневном реду који је предлагач већ дефинисао за посебну сједницу Народне скупштине.

Шукало је подсјетио да је посебну сједницу затражила трећина посланика са тачком дневног реда “Разматрање неуставних и незаконитих радњи појединих представника институција Републике Српске у случају убиства Давида Драгичевића”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана