Čubrilović: Mediji da sačuvaju objektivnost u interesu javnosti

Srna
Čubrilović: Mediji da sačuvaju objektivnost u interesu javnosti

Banjaluka - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović svim novinarima, urednicima i zaposlenim u medijima čestitao je 3. maj - Svjetski dan slobode medija, izražavajući nadu da će u interesu javnosti znati i imati snage da sačuvaju objektivnost, profesionalnost i slobodu novinarstva.

"Narodna skupština Republike Srpske spremna da je razmatra svaki zahtjev novinarske zajednice koji će doprinijeti očuvanju profesionalnih strandarda, slobode javne riječi i objektivnog izvještavanja građana. Narodna skupština učiniće sve da donošenjem medijske legislative nastavi da stvara pozitivan ambijent u medijskoj oblasti, kako u poboljšanju materijalnog statusa novinara, tako i u zaštiti njihove bezbjednosti", naveo je Čubrilović u čestitki.


On je istakao da su objektivni i profesionalni mediji korektiv svakog društva, jedan od temelja demokratije i jačanja kulture dijaloga zbog čega je potrebno spriječiti svaki pokušaj kontrole iznošenja kritičkog mišljenja.

"Jasno je da bez slobode medija nema ni demokratije, ni zaštite ljudskih prava, ali ni napretka društva. Isto tako jasno je da demokratije nema ni ako dođe do zloupotrebe medija od bilo koje političke ili interesne grupacije ili bilo kog drugog centra moći, što se, nažalost, nerijetko dešava", naglasio je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

Čiubrilović je istakao da je jasno da su hrabrost i etičnost temelji svakog odgovornog novinara, kakvih je najveći broj, i upravo njima poželio je uspjeh u dosljednosti da odbrane svoju profesiju i njenu čast.

"Iskreno vam čestitam Svjetski dan slobode medija uz želju da korektiv vašeg rada bude samo jedan: interesi, poštovanje i povjerenje javnosti u čije ime i postojite i radite", zaključio je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske u čestitki medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana