Чубриловић: Медији да сачувају објективност у интересу јавности

Срна
Чубриловић: Медији да сачувају објективност у интересу јавности

Бањалука - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић свим новинарима, уредницима и запосленим у медијима честитао је 3. мај - Свјетски дан слободе медија, изражавајући наду да ће у интересу јавности знати и имати снаге да сачувају објективност, професионалност и слободу новинарства.

"Народна скупштина Републике Српске спремна да је разматра сваки захтјев новинарске заједнице који ће допринијети очувању професионалних страндарда, слободе јавне ријечи и објективног извјештавања грађана. Народна скупштина учиниће све да доношењем медијске легислативе настави да ствара позитиван амбијент у медијској области, како у побољшању материјалног статуса новинара, тако и у заштити њихове безбједности", навео је Чубриловић у честитки.


Он је истакао да су објективни и професионални медији коректив сваког друштва, један од темеља демократије и јачања културе дијалога због чега је потребно спријечити сваки покушај контроле изношења критичког мишљења.

"Јасно је да без слободе медија нема ни демократије, ни заштите људских права, али ни напретка друштва. Исто тако јасно је да демократије нема ни ако дође до злоупотребе медија од било које политичке или интересне групације или било ког другог центра моћи, што се, нажалост, неријетко дешава", нагласио је предсједник Народне скупштине Републике Српске.

Чиубриловић је истакао да је јасно да су храброст и етичност темељи сваког одговорног новинара, каквих је највећи број, и управо њима пожелио је успјех у досљедности да одбране своју професију и њену част.

"Искрено вам честитам Свјетски дан слободе медија уз жељу да коректив вашег рада буде само један: интереси, поштовање и повјерење јавности у чије име и постојите и радите", закључио је предсједник Народне скупштине Републике Српске у честитки медијима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана