Чубриловић, Кормак: Сви органи и институције стабилни и функционишу несметано

Срна
Чубриловић, Кормак: Сви органи и институције стабилни и функционишу несметано

Бањалука - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да су сви републички органи и институције стабилни и да функционишу несметано, у складу са Уставом и законом, док заједнички органи на нивоу БиХ имају проблема у раду с обзиром на то да не постоји јасна скупштинска већина у Парламентарној скупштини БиХ.

Чубриловић је данас на састанку у Бањалуци са амбасадором САД у БиХ Морин Кормак поновио опредијељеност Републике Српске за европске интеграције, као што то показује већина политичких субјеката у БиХ, саопштено је из кабинета предсједника Народне скупштине Српске.


Он је истакао чињеницу да Народна скупштина Републике Српске значајно доприноси процесу интеграција, доносећи реформске законе који су усклађени са европским правним насљеђем.

На састанку је било ријечи о актуелној политичкој ситуацији, процесу европских интеграција и припремама за предстојеће изборе.

Говорећи о припремама за предстојеће опште изборе, Чубриловић, који је и замјеник предсједника ДНС-а, изразио је увјерење да ће врло брзо бити постигнут договор СНСД-а, ДНС-а и СП-а у вези са заједничким кандидатима за предсједника Републике Српске и члана Предсједништва БиХ.

Он је истакао да ДНС иде самостално на предстојеће изборе за Народну скупштину Републике Српске и Парламентарну скупштину БиХ, те да очекује најбољи резултата до сада, који ће тој странци обезбиједити пресудну позицију приликом формирања будуће власти и на нивоу Републике Српске и на нивоу заједничких органа БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана