Чубриловић: Једни другима требамо бити на услузи за све проблеме и потребе

Срна
Чубриловић: Једни другима требамо бити на услузи за све проблеме и потребе

Бањалука - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је на отварању Првог форума дијаспоре у Бањалуци да се нада да ће оваквих скупова бити више и да ће сарадња која већ постоји у разним сегментима бити обједињена на квалитетнији начин.

Чубриловић сматра да је довољно што су се не једном мјесту окупили учесници из више од 20 земаља свијета, као и што је цијело руководство Српске стало иза једног оваквог пројекта, те што је предсједник Републике Српске Милорад Додик, подржавајући и радећи на овој иницијативи, дао додатну енергију да овакав скуп буде одржан у Бањалуци. 

"Ово је само први скуп. Надам се да ћемо оваквих скупова имати на више мјеста, више пута, и да ће ова сарадња, која већ постоји, али у разним сегментима бити обједињена на квалитетнији начин да бисмо једни другима могли бити на услузи за све проблеме и потребе", истакао је Чубриловић. 

Говорећи о Народној скупштини Републике Српске, Чубриловић је рекао да је она, према свим параметрима, прва у парламентарном раду БиХ, те да кроз њен рад Република Српска развија демократски потенцијал и парламентаризам. 

"Народна скупштина Република Српске је најефикаснији парламент, једини парламент који извршава своје обавезе према програму рада. То је једини парламент у БиХ који извршава и своје обавезе на путу БиХ према ЕУ", нагласио је Чубриловић. 

Он је напоменуо да парламент Српске није отказао ниједну сједницу ни тачку дневног реда, већ да је урадио све што је било предвиђено програмом рада и током посљедњег мандата, али и у претходних неколико мандата. 

Чуприловић је присутнима пожелио успјешну сарадњу, да се у Републици Српској осјећају угодно и да све чешће навраћају и у Српску и Србију. 

"Желим да Република Српска заједно са вама буде што више препознатљива на путу ка ЕУ и препознатљива по остварењу својих жеља које сигурно нису различите од ваших жеља", рекао је Чубриловић. 

Скупу присуствују предсједник Републике Српске Милорад Додик и премијер Жељка Цвијановић, изасланик предсједника Србије Никола Селаковић, архијереји Српске православне цркве, те 100 учесника из више од 20 земаља. 

Скуп се одржава на иницијативу и под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана