Čubrilović: Intenzivirati saradnju svih institucija Republike Srpske i Srbije

Srna
Čubrilović: Intenzivirati saradnju svih institucija Republike Srpske i Srbije

Beograd - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas u Beogradu, nakon susreta sa predsjednikom Skupštine Srbije Majom Gojković, da je na sastanku konstatovano da postoji potreba za što intenzivnijom saradnjom svih institucija Srpske i Srbije.

Čubrilović je dodao da je Gojkovićeva potvrdila da će u najskorije vrijeme doći u Banjaluku, gdje će biti razgovarano o potpisanim protokolima.

On je napomenuo da je na sastanku konstatovano i da je dosadašnja saradnja Srpske i Srbije rezultirala aktivnostima koje su veoma dobre za građane s obje strane rijeke Drine i da tu saradnju treba intenzivirati posredstvom skupštinskih odbora.

Čubrilović je nakon sastanka novinarima u Beogradu rekao da predstoji zajednički rad i nastavak saradnje Srpske i Srbije i u oblasti obrazovanja, kulture, a prije svega privrede.

On je podsjetio da je Srbija, kao susjedna država, najviše pomogla Republici Srpskoj u izgradnji, navodeći primjere u oblasti infrastrukture i školstva.

Čubrilović je naglasio da će Srpska iskoristiti iskustva Srbije u procesu pridruživanju EU i donošenju novih zakona, koji su, prije svega, reformski, da bi se Srpska i BiH što prije priključile tom procesu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana