Čubrilović: Institucije Srpske stabilne

Srna
Čubrilović: Institucije Srpske stabilne

Banjaluka - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da su institucije Srpske stabilne i funkcionišu nesmetano, iako problem formiranja Savjeta ministara, zbog političkih opstrukcija, negativno utiče i blokira razvojne, privredne i infrastrukturne projekte.

Čubrilović je polaznicima osme klase Visokih studija bezbednosti i odbrane iz Srbije koji borave u studijskoj posjeti Banjaluci i najvišim organima vlasti i institucijama Republike Srpske, rekao da složeni politički odnosi u BiH koče provođenje brojnih ekonomskih i socijalnih reformi i značajno usporavaju put zemlje ka EU.

U takvim okolnostima, dodao je on, Republika Srpska prednjači u procesu evropske integracije, posebno u oblasti usklađivanja zakonodavstva sa pravnim nasljeđem EU, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Čubrilović je upoznao polaznike visokih studija, koji se pripremaju za preuzimanje najviših funkcija u sistemu bezbjednosti i odbrane, o političkoj i bezbjednosnoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH.

Govoreći o radu Narodne skupštine, Čubrilović je naglasio da je parlament iz godine u godinu najefikasnija zakonodavna institucija u zemlji, dodajući da je Republika Srpska jedina u BiH na vrijeme primijenila izborne rezultate i formirala sve organe vlasti u skladu sa rezultatima demokratskih izbora.

Čubrilović je dodao da Narodna skupština Republike Srpske ima veoma korektnu, prijateljsku i intenzivnu saradnju sa Narodnom skupštinom Srbije i Skupštinom Autonomne Pokrajine Vojvodine, koja je unaprijeđena odličnom saradnjom skupštinskih rukovodstava, ali i nadležnih parlamentarnih odbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana