Čubrilović: Cilj zakona - poboljšanje situacije u realnom sektoru

Srna
Čubrilović: Cilj zakona - poboljšanje situacije u realnom sektoru

Banjaluka - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas da je cilj zakona koji su razmatrani na posebnoj sjednici parlamenta, a predviđeni su ekonomskom politikom, da se poboljša situacija u realnom sektoru.

"Cilj zakona, razmatranih u prethodna tri dana, jeste smanjenje dažbina, prvenstveno smanjenje direktnih poreza, i da se omogući efikasnije poslovanje realnom sektoru", rekao je Čubrilović novinarima tokom rasprave o posljednjoj tački dnevnog reda - Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim kasama, po hitnom postupku.

On je naveo da se smanjenjem doprinosa i poreza, koliko je predviđeno razmatranim reformskim zakonima, stvara ušteda od 60 miliona KM, koja će biti na raspolaganju realnom sektoru.

Prema njegovim riječima, taj iznos u ovom momentu nije dovoljan, ali je to poruka Vlade i parlamenta Srpske da se realnom sektoru omoguće što bolji uslovi poslovanja.

Čubrilović je podsjetio da će 13 zakona ići u javnu raspravu, tokom koje će se na njih moći amandmanski djelovati, radi dobijanja najprihvatljivijih rješenja i da bi oni bili provodivi u praksi.

"Želimo efikasne zakone, želimo da budu provodivi i da se poštuju. Ovim aktima se sigurno uvodi više reda", istakao je Čubrilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana