Чубриловић: Без конструктивних приједлога за рјешавање проблема

Срна
Чубриловић: Без конструктивних приједлога за рјешавање проблема

Бањалука - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да дводневне расправе о двије интерпелације опозиције нису донијеле конструктивне приједлоге за рјешавање било којег проблема у области здравственог и пензионог система и јавних предузећа.

Чубриловић је навео да се расправа у појединим тренуцима претварала у личне увреде, што није примјерено парламентарној демократији.

Он је додао да свако има право на критику, али да треба конкретно да каже шта није добро и да предложи рјешења.

"Послије онога што смо чули, јасно је да су у изборној години интерпелације ипак само послужиле посланицима да искористе медијски простор и још једном понове све оно што су износили претходних мјесеци", рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да је на управо завршеној 23. сједници парламента, која је трајала најдуже у историји Народне скупштине, усвојен већи број важних закона, информација и стратегија и одлука.

"Сједница је трајала 15 радних дана и више од 130 радних часова", нагласио је Чубриловић и додао да је сједница почела 6. фебруара.

Он је најавио да ће наредна сједница почети у уторак, 27. марта у 10.00 часова, на којој би, између осталог, требало да буде усвојен Програм рада Народне скупштине за ову годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана