Црнадак уручио дрес Борцаминистру Сијарту

Црнадак уручио дрес Борцаминистру Сијарту 24.02.2018 19:41 | Срна

Сарајево - Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак уручио је дрес бањалучког Фудбалског клуба "Борац" министру иностраних послова и трговине Мађарске Петеру Сијарту као успомену на његов боравак у Бањалуци.

Црнадак и Сијарто синоћ су, по завршетку званичног дијела конференције посвећене европским интеграцијама БиХ и региона, на неформалном састанку констатовали да је конференција била веома успјешна, те да је организована у право вријеме након објаве нове Стратегије за западни Балкан и неколико дана прије предаје одговора на Упитник предсједнику Европске комисије Жан Клод Јункеру.


Током сусрета разговарно је о бројним политичким и економским темама из региона и Европе, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Црнадак је позвао Сијарта, који је бивши професионални спортиста, да у мају буде гост Бањалучког полумаратона, који је један од најбоље организованих догађаја овог карактера у региону.

Сијарто је током боравка у Бањалуци разговарао са кључним људима Народне скупштине Републике Српске, Парламентарне скупштине БиХ и Парламента Федерације БиХ задуженим за процесе европских интеграција.

На конференцији, која је јуче завршена, учествовали су и министар за европске интеграције Србије Јадранка Јоксимовић, као и заступник у Европском парламенту и извјестилац за БиХ Кристијан Дан Преда.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица