Crnadak u Salcburgu blatio RS i svoj grad

Agencije
Crnadak u Salcburgu blatio RS i svoj grad

Banjaluka - Izlaganje ministra inostranih poslova BiH Igora Crnatka na konferenciji evropskih regiona i gradova u austrijskom Salcburgu izazvalo je burne reakcije u RS, čiji su predstavnici vlasti istakli da je i taj događaj iskoristio da napadne vlast u Srpskoj.

Na panel-diskusiji o sljedećoj generaciji novih članica EU Crnadak je, upitan zbog čega BiH kasni sa dostavljanjem odgovora na pitanja iz upitnika Evropske komisije i da li je za to kriva RS, osuo sa kritikama vlasti u Srpskoj.

- Pripadam političkom bloku koji je snažna opozicija Vladi RS, jer je njena politika dovela RS do najvećeg mogućeg nivoa korupcije i najnižeg mogućeg nivoa ekonomije i optimizma kod ljudi, ali odgovornost za kašnjenje ne može se pripisati nijednoj od strana u BiH - rekao je Crnadak.

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS Zlatan Klokić ocijenio je sramnom Crnatkovu izjavu.

- Umjesto konstantnih napada i neosnovanih optužbi na račun RS, bolje bi bilo da se osvrne na haos u institucijama BiH. Morao je istaći da su institucije RS svoj dio posla davno obavile, a da Savjet ministara više od godinu nije u stanju da riješi pitanje prevoda - dodao je Klokić.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je bio u Salcburgu, ocijenio je da Crnadak nanio veliku štetu Banjaluci.

- Bilo je šokantno da ministar iskoristi ovu priliku da uputi salvu optužbi na račun RS i vlastitog grada. Njegovo nediplomatsko ponašanje u toj mjeri je šokiralo i domaćine, koji su bili prinuđeni da ga opomenu da treba da zastupa svoju zemlju, a ne da tako govori - rekao je Radojičić.

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Dušanka Majkić je rekla da je napad PDP-ovog ministra na institucije RS sraman.

Crnadak je istakao da je pozitivno i afirmativno pričao o Srpskoj, ne rekavši nijednu ružnu riječ o Banjaluci i RS, te da je laž da su ga organizatori opominjali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana