Црнадак: Заједнички кандидати Савеза за промјене на општим изборима

Срна
Црнадак: Заједнички кандидати Савеза за промјене на општим изборима

Источно Сарјево - Потпредсједник Партије демократског прогреса /ПДП/ Игор Црнадак рекао је да ће Савез за промјене, можда појачан још неким странкама, на наредним општим изборима имати заједничке кандидате за предсједника Републике Српске и члана Предсједништва БиХ.

"Рано је говорити о именима, али то ће бити два кандидата из двије различите партије уз које ће стати сви, уз принципе да се ради поштено и честито. Када је ријеч о економији и борби против корупције радићемо све супротно од онога што чини садашња власт у Републици Српској", рекао је Црнадак новинарима пред почетак сједнице Општинског одбора ПДП-а Источно Ново Сарајево.

Према његовим ријечима, видљиво је да народ очекује коначне промјене 2018. године, а то значи потпуну побједу Савеза за промјене.

"Рецеп за то је рецепт са посљедњих избора - заједнички кандидати Савеза за промјене за предсједника Републике Српске и члана Предсједништва БиХ. Убијеђен сам да ћемо то имати и да ће побједа бити потпуна", рекао је Црнадак, истакавши да ће то означити нови период и "стручну Владу Републике Српске".

Он је нагласио да се и овим сједницама општинских одбора Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа настављају активности које Предсједништво ПДП-а проводи обилазећи све општинске одборе у Републици Српској ради јачања своје инфраструктуре.

Црнадак је рекао да ПДП добија врло јасан сигнал да је народ забринут за економски ситуацију у Српској, што показују и посљедњи штрајк жељезничара, незадовољство пољопривредника.

Он је нагласио да постоје веома позитивне оцјене о ономе што ПДП и Савез за промјене раде у Сарајеву, и наставиће тако, паметно, борећи се и за реформе, и за европски пут, али искључиво у оквиру Дејтона, чувајући позиције и интерес Републике Српске.

Коментаришући покретање поступка против Сакиба Софтића у Тужилаштву БиХ, Црнадак је рекао да не зна много о томе, али да је чињеница да је Софтић отишао у Хаг и представио се на начин за који је знао да нема право да се тако представи.

"Шта ће на то рећи институције, видјећемо", навео је Црнадак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана