Црнадак: САД остају један од најважнијих међународних партнера БиХ

Срна
Црнадак: САД остају један од најважнијих међународних партнера БиХ

Сарајево - Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак изјавио је да САД остају један од најважнијих међународних партнера БиХ.

Црнадак, који борави у Вашингтону, оцијенио је успјешном Прву конференцију о вјерским слободама на нивоу министара иностраних послова, која је одржана у Стејт департменту под предсједавањем америчког државног секретара Мајком Помпеом са којим се сусрео.


Он је истакао да је важан дио његове посјете и учешће на свечаностима којима се обиљежава стота годишњица од прогласа предсједника САД Вудрова Вилсона, којим је одао почаст српским жртвама у Првом свјетском рату.

Током гостовања у централној дневној информативној емисији "Глас Америке", Црнадак је за проблем миграната рекао да рјешење не може имати ниједна држава самостално.

Он је нагласио да је за БиХ важно да све институције на свим нивоима власти раде заједно и да се ово питање може ријешити искључиво заједнички, без дневнополитичког злоупотребљавања.

Црнадак је рекао да се чини да би поједини политичари у БиХ највише вољели да у једном дану уђе 200.000 миграната и да до октобарских избора то буде једина тема, умјесто бројних питања која свакодневно оптерећују живот обичног човјека, те да предизборно манипулисање питањем миграната отежава његово рјешавање, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Црнадак вечерас завршава посјету Вашингтону, учешћем на завршном догађају у оквиру обиљежавања стоте годишњице од Вилсоновог прогласа, којим је одата почаст српским жртвама у Првом свјетском рату.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана