Crnadak: Potez Vilsona bio znak poštovanja prema stradanju srpskog naroda

Srna
Crnadak: Potez Vilsona bio znak poštovanja prema stradanju srpskog naroda

Sarajevo - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak ocijenio je da je potez američkog predsjednika Vudroa Vilsona prije 100 godina bio znak poštovanja prema velikom stradanju i ogromnoj požrtvovanosti srpskog naroda u Prvom svjetskom ratu i da je to veoma važan istorijski trenutak.

“Zbog žrtava, posebno zbog mladih generacija, dužni smo da, sjećajući se prošlosti, gledamo naprijed i izgradimo sigurniju i prosperitetniju budućnost, podižući odnose sa SAD na viši nivo i jačajući partnerstva sa susjedima i prijateljima u svijetu”, rekao je Crnadak juče na završnoj svečanosti povodom obilježavanja 100 godina od podizanja srpske zastave ispred Bijele kuće.


On je istakao da je posebno zadovoljan što, kao predstavnik Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH, učestvuje na ovom skupu, jer je budućnost Srba u Republici Srpskoj i Srbiji neraskidivo povezana, te da su dobri američko-srpski odnosi važni i za BiH i za cijeli region.

Prije početka svečanosti, Crnadak je razgovarao sa domaćinom skupa episkopom istočnoameričkim Irinejem, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana