Црнадак: Потез Вилсона био знак поштовања према страдању српског народа

Срна
Црнадак: Потез Вилсона био знак поштовања према страдању српског народа

Сарајево - Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак оцијенио је да је потез америчког предсједника Вудроа Вилсона прије 100 година био знак поштовања према великом страдању и огромној пожртвованости српског народа у Првом свјетском рату и да је то веома важан историјски тренутак.

“Због жртава, посебно због младих генерација, дужни смо да, сјећајући се прошлости, гледамо напријед и изградимо сигурнију и просперитетнију будућност, подижући односе са САД на виши ниво и јачајући партнерства са сусједима и пријатељима у свијету”, рекао је Црнадак јуче на завршној свечаности поводом обиљежавања 100 година од подизања српске заставе испред Бијеле куће.


Он је истакао да је посебно задовољан што, као представник Републике Српске у заједничким институцијама БиХ, учествује на овом скупу, јер је будућност Срба у Републици Српској и Србији нераскидиво повезана, те да су добри америчко-српски односи важни и за БиХ и за цијели регион.

Прије почетка свечаности, Црнадак је разговарао са домаћином скупа епископом источноамеричким Иринејем, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана