Црнадак: Онима који су муљали на изборима смета поновно бројање гласова

Срна
Црнадак: Онима који су муљали на изборима смета поновно бројање гласова

Бањалука - Потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак најавио је данас да ће та странка до краја инсистирати да се изврши поновно бројање гласова за српског члана Предсједништва БиХ и предсједника РС.

“До краја ћемо тражити да се испоштује изборна воља грађана у РС”, рекао је Црнадак и додао да ће сутра упутити приговор Централној изборној комисији (ЦИК) БиХ о одређеним нерегуларностима.

Очигледно је, тврди, да се на овим изборима “десила велика крађа и куповина гласова”.

“Увјерени смо да су Младен Иванић и Вукота Говедарица добили већи број гласова од својих противкандидата Милорада Додика и Жељке Цвијановић. Инсистирамо да се утврди да ли је на гласачким листићима, које су попунили грађани РС, оно што је у изборим записницима и да се утврди да ли је исти број листића и оних су гласали и шта ако је велика разлика”, рекао је он.

Упитао је коме смета ново бројање гласова.

“Само онима онима који су нешто муљали и петљали и нешто желе да сакрију”, устврдио је Црнадак.

ПДП сутра шаље пријаву и Агенцији за истраге и заштиту (СИПА) о, како је навео, „изборном инжењеригу у једној бањалучкој фирми, чијим радницима су подјејени попуњени гласачки листићи, а тражено је да врате празне, уз пријетњу да ће остати без посла”.

ЦИК БиХ није, како је додао Црнадак, осигурао демократско, легално и правично провођење изборног процеса, због чега су неопходне измјене Изборног закона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана