Crnadak: Nije rješenje da se takse ukinu samo BiH

Agencije
Crnadak: Nije rješenje da se takse ukinu samo BiH

Beograd - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak kaže da nije rješenje da Priština koja je povećala takse na proizvode iz centralne Srbije, ali i BiH, ukine te takse samo jednoj strani, odnosno samo BiH.

Crnadak je rekao da nema informaciju da treba da dođe do sastanka između premijera samoproglašenog Kosova Ramuša Haradinaja i ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića u vezi sa taksama.

Crnadak je rekao i da ne zna u kom svojstvu se Milorad Dodik sastao sa šefom ruske države Vladimirom Putinom u Beogradu, jer, kako je naveo, nema informaciju kako je tekao tok dogovaranja sastanka. Na pitanje novinara u Beogradu da li se Dodik sa Putinom sastao kao član Predsjedništva BiH, Crnadak je rekao da ne zna i da nije učestvovao u pripremi tog sastanka.

- Mogu samo reći da u principu pozdravljam da se razgovara i ne mislim da treba uvijek tražiti nešto loše, ali u kojoj funkciji je bio i na koji način je taj sastanak dogovoren, kako je format preciziran između dvije strane, zaista nisam bio u toku i ne znam - rekao je Crnadak.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana