Црнадак: Наставак европских интеграција - приоритет

Срна
Црнадак: Наставак европских интеграција - приоритет

Сарајево - Наставак европских интеграција остаје опредјељење и приоритет свих нивоа власти у БиХ, рекао је министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак на предавању у Атлантском савјету у Вашингтону о теми "Будућа европска иницијатива".

Предавању је присуствовао велики број представника америчке администрације, дипломатског кора, новинара и представника других области јавног живота Вашингтона.


Црнадак је присутне упознао о актуелној политичкој ситуацији у БиХ, спољнополитичким приоритетима БиХ и циљевима које је потребно достићи у будућности, саопштено је из МИП-а БиХ.

Он је посебно нагласио значај предаје апликације за чланство БиХ у ЕУ, до чега би требало да дође већ 15. фебруара.

Црнадак је говорио и о опредијељености за конструктивну сарадњу са НАТО-ом, поменувши и учешће припадника Оружаних снага БиХ у мировној операцији ИСАФ у Авганистану, уз напомену да у БиХ не постоји консензус о пуноправном чланству у овом савезу.

Након предавања, одржан је округли сто и отворена дебата у оквиру које су гости имали прилику да Црнатку постављају питања.

Након предавања у Атлантском савјету, Црнадак се састао са директором за европске послове Савјета за националну безбједност САД Чарлсом Капченом.

Саговорници су размијенили мишљења о актуелној политичкој, економској и безбједносној ситуацији у БиХ и региону.

Предавањем у Атлантском савјету и састанком у Савјету за националну безбједност САД, Црнадак је окончао посјету САД.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана