Црнадак: Милановић увриједио и Србију и БиХ

Срна
Црнадак: Милановић увриједио и Србију и БиХ

Брчко - Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак рекао је данас у Брчком да је својим опаскама бивши премијер Хрватске Зоран Милановић увриједио и Србију и БиХ.

"Надам се да оно што смо чули да о нама мисли и говори Милановић није и оно што ће убудуће бити званична политика Загреба", рекао је Црнадак новинарима.


Он је најавио да ће у понедјељак разговарати са амбасадором Руске Федерације у БиХ Петром Иванцовим о ембаргу на увоз воћа из БиХ, изразивши увјереност да не постоји политичка позадина и жеља Русије да нанесе штету БиХ.

Црнадак је упознао новинаре и са неким битним порукама са регионалог форума у Дубровнику. "Очекујемо да 20. септембра наша апликација буде прихваћена и да од ЕУ, која, како сам обавијештен, озбиљно разматра нашу кандидатуру, добијемо што прије упитник", рекао је Црнадак.

Лидер СДП-а и бивши премијер Хрватске Зоран Милановић рекао је да Србија није никаква дипломатска сила, као и да су "Срби мали народ - шака јада".

"БиХ није држава, тамо немаш с ким шта разговарати... Ја бих, да се мене пита, њих угурао у ЕУ преко реда, кроз прсте, јер тамо нема реда, нема поретка", каже Милановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана