Црнадак: Милановић је заиста претјерао

Танјуг
Црнадак: Милановић је заиста претјерао

Бањалука - Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак оцијенио је да је предсједник СДП-а Зоран Милановић "заиста претјерао" у својим изјавама о стању у БиХ и Србији и додао да се од некога ко претендује да поново буде хрватски премијер очекује више поштовања и такта у коментарисању стања у сусједним земљама.

Мислим да би неко ко је кандидат за премијера Хрватске и ко је већ био на тој дужности морао с много више поштовања и такта да говори о сусједима и односима у региону. Милановић је увриједио и БиХ и Србију и Србе као народ", казао је Црнадак, пренијела је агенција Фена.

Он је истакао да је жеља актуалног састава Савета министара БиХ да гради боље односе с Хрватском, али Милановићеве изјаве, по његовом мишљењу, сада отварају питање је ли то могуће.

"Ако службена хрватска политика буде о нама мислила оно што је о нама мислио Милановић, онда ће то ићи врло тешко", казао је Црнадак.

Милановић је у на састанку с представницима удружења ветерана које су, подсјећа се, предводиле протест у Савској рекао, по аудиозапису са састанка који је први објелоданио Јутарњи лист, да "Босна и Херцеговина није држава" и да се тамо нема с киме да разговара. Казао је и да би, да се он пита, угурао БиХ у ЕУ преко реда, "јер тамо нема реда, нема поретка".

Црнадак сматра да би за БиХ била "медвјеђа услуга" уколико би се реализовала Милановићева замисао, јер БиХ у том случају не би била у стању достићи европске стандарде на привредном, социјалном, правном и сваком другом плану.

"Не требају нам никакви пријеки путеви већ поштено вредновање наших реформи и свега онога што радимо на путу ка ЕУ", поручио је Црнадак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана