Crnadak: Izetbegović da prvi povuče potez

Srna
Crnadak: Izetbegović da prvi povuče potez

Sarajevo - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak rekao je da očekuje da vidi na šta je konkretno mislio bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović kada je, nakon podnošenja zahtjeva za reviziju presude po tužbi protiv Srbije, najavio da je spreman da povuče potez ka normalizaciji odnosa u BiH.

"Pozdravljam njegovu najavu da napravi prvi potez, ali ne mogu ništa reći dok ne vidim kakav će biti taj njegov prvi potez. Meni je drago što imamo najavu Izetbegovića, ali teško mi je bilo šta reći dok ne vidim na šta je on konkretno mislio", rekao je Crnadak za "Dnevni avaz".


On je dodao da svako normalan očekuje da se stvari vrate u normalnu, da se bavi ekonomijom, borbom protiv korupcije i evropskim putem BiH, ali da prvi potez treba da dođe od onih koji su doveli do trenutne situacije u BiH.

Na pitanje da li će se on i ostali predstavnici Saveza za promjene odazvati sjednici Savjeta ministara BiH u utorak, 28. februara, Crnadak je rekao da će se "vidjeti kako će se sve dalje kretati".

"Niko nema želju da dodatno komplikuje stvar, da pravi dalje eskalacije, ali ponavljam, što se tiče smirivanja stvari, prava adresa su oni koji su ovo i započeli", dodao je Crnadak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana