Црнадак: Изетбеговић да први повуче потез

Срна
Црнадак: Изетбеговић да први повуче потез

Сарајево - Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак рекао је да очекује да види на шта је конкретно мислио бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић када је, након подношења захтјева за ревизију пресуде по тужби против Србије, најавио да је спреман да повуче потез ка нормализацији односа у БиХ.

"Поздрављам његову најаву да направи први потез, али не могу ништа рећи док не видим какав ће бити тај његов први потез. Мени је драго што имамо најаву Изетбеговића, али тешко ми је било шта рећи док не видим на шта је он конкретно мислио", рекао је Црнадак за "Дневни аваз".


Он је додао да свако нормалан очекује да се ствари врате у нормалну, да се бави економијом, борбом против корупције и европским путем БиХ, али да први потез треба да дође од оних који су довели до тренутне ситуације у БиХ.

На питање да ли ће се он и остали представници Савеза за промјене одазвати сједници Савјета министара БиХ у уторак, 28. фебруара, Црнадак је рекао да ће се "видјети како ће се све даље кретати".

"Нико нема жељу да додатно компликује ствар, да прави даље ескалације, али понављам, што се тиче смиривања ствари, права адреса су они који су ово и започели", додао је Црнадак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана