Црнадак: Домаћин Пацолију био Додик

nezavisne.com
Црнадак: Домаћин Пацолију био Додик

Сарајево - Милорад Додик, предсједник Републике Српске, рекао је данас да је позив Игора Црнатка, шефа бх. дипломатије, да Беџет Пацоли, министар спољних послова самопроглашеног Косова, дође у Бањалуку провокација Српске, док Црнадак каже да је домаћин Пацолију када је посљедњи пут био у Бањалуци био Милорад Додик.

“Када је посљедњи пут Беџет Пацоли био у Бањалуци домаћин му је био Милорад Додик. Дочекао га је на аеродрому и имао с њим пословне састанке и након тога наставио дружење са њим у кафани”, рекао је на конференцији за новинаре Игор Црнадак, потпредсједник ПДП-а и шеф бх. дипломатије.

“За разлику од Додика, ја немам никакве састанке иза себе са Пацолијем, осим на регионалним састанцима попут овог који треба да буде у Бањалуци. Представници Приштине учествују на регионалним састанцима искључиво у складу са споразумом између Београда и Приштине у оквиру бриселских разговора и само уз пуну сагласност Београда. БиХ у посљедње четири године није признала тзв. Косово само зато што смо се томе противили члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић и ја. Милорад Додик у томе задње четири године није имао никакву улогу осим што је нас подржавао у том ставу и ја му овим путем захваљујем”, додао је Црнадак.

Такође, и трилатерални састанак министара спољних послова БиХ, Србије и Турске, који је требало да буде одржан данас у Бањалуци, одгођен је.

“До одлагања састанка је дошло због ванредних околности усљед којих министар спољних послова Републике Турске Мевлут Чавушоглу неће бити у прилици да буде у Бањалуци на планирани датум”, саопштено је данас из Министарства спољних послова БиХ и додају да ће нови термин бити накнадно усаглашен и објављен.

На састанку, осим Чавушоглуа, учешће је требало да узму и шефови дипломатија БиХ и Србије Игор Црнадак и Ивица Дачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана