Crnadak: Djelovati hladne glave i štititi interese Srpske

Srna
Crnadak: Djelovati hladne glave i štititi interese Srpske

Sarajevo - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je Srni, uoči konsultacija predstavnika Saveza za promjene u institucijama BiH, da je u narednom periodu potrebno djelovati hladne glave i nastaviti sa reformama i evropskim putem BiH, ali pri tome ne narušavajući ustavne nadležnosti Republike Srpske.

Crnadak je potvrdio da će danas u Banjaluci učestvovati na konsultacijama sa ministrima u Savjetu ministara i poslanicima u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH iz Saveza za promjene, koje je sazvao član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić.


„To je dobar potez Ivanića, koji se odlučio na ovakve konsultacije, s obzirom na to da je ovih dana bilo dosta zapaljivih tonova na političkoj sceni. Dobro je da sjednemo i zajedno zauzmemo određene stavove“, rekao je Crnadak.

On ističe da je potrebno nastaviti reforme i evropski put BiH, ali da to nikada ne smije biti suprotno interesima, ulozi i ustavnim nadležnostima Republike Srpske, niti će to biti dok su PDP i Savez za promjene u zajedničkim institucijama.

Crnadak smatra da je važno da se tako čvrst stav ponovi, ali da treba hladne glave djelovati u narednom periodu, bez podgrijavnja političke klime.

„U svakom slučaju, po pitanjima uloge i značaja Republike Srpske, stavovi moraju biti ispoštovani do kraja“, smatra Crnadak.

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić zakazao je za danas u Banjaluci konsultacije sa ministrima u Savjetu ministara i poslanicima u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH iz Saveza za promjene o aktuelnoj političkoj situaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana