Crnadak BiH opredijeljena za poštivanje vrijednosti Savjeta evrope

Srna
Crnadak BiH opredijeljena za poštivanje vrijednosti Savjeta evrope

Sarajevo - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak naglasio je danas da BiH ostaje opredijeljena za poštivanje svih vrijednosti Savjeta Evrope kao najveće i najvažnije evropske međunarodne organizacije u oblasti razvoja demokratije, poštivanja ljudskih prava i vladavine prava.

Na ceremoniji obilježavanja 15 godina članstva BiH u Savjetu Evrope u Strazburu, Crnadak je naglasio da su osnovni preduslovi za razvoj društva poštivanje ljudskih prava i sloboda i nastavak demokratizacije.


On je zahvalio svima koji su doprinijeli uspješnom predsjedavanju BiH Savjetom Evrope u 2015. godini, ističući da je BiH nastavila da radi na prioritetima svog predsjedavanja, posebno na borbi protiv terorizma i svih oblika radikalizma.

Crnadak je na ceremoniji, u ime BiH, Savjetu Evrope poklonio Zmijanjski vez koji se nalazi na listi nematerijalne svjetske baštine Uneska, a koji je važan dio kulturnog identiteta Republike Srpske i BiH.

Tokom boravka u Strazburu Crnadak je sa generalnim sekretarom Savjeta Evrope Torbjornom Jaglandom razgovarao o saradnji BiH i Savjeta Evrope, kao i o izazovima sa kojima se BiH susreće na putu evrointegracija, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Crnadak će se u nastavku posjete Strazburu sastati sa generalnim sekretarom Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope Vojčekom Savickim, generalnim sekretarom Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope Andreasom Kiferom i predsjednikom Evropskog suda za ljudska prava Gidom Raimondijem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana