Čović za proslavu akcije Maestral donirao 6.000 KM

M. Mi.
Čović za proslavu akcije Maestral donirao 6.000 KM

Sarajevo - Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović donio je odluku da 6.000 maraka iz budžetske rezerve bude dato Udruženju "13. rujan" iz Jajca za organizovanje obilježavanja 21-godišnjice vojne akcije "Maestral" i "Dana oslobođenja opštine Jajce".

"Maestral" je bila prva velika operacija udruženih snaga Hrvatske vojske, Hrvatskog vijeća odbrane i Armije RBiH, kada su zauzeti svi zapadni dijelovi RS.

Čović je i lani sa računa tekuće rezerve uplatio Udruženju "13. rujan" 10.000 maraka za obilježavanje godišnjice akcije "Maestral" i "Dana oslobođenja Jajca".

Nedavno je iz tekuće rezerve i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izdvojio 10.000 maraka autoru skandaloznog "Rječnika bosanskog jezika" Dževadu Jahiću, koji je u svom "djelu" iznio najcrnje uvrede na račun Srba. Novac je dobio za naredni tom rječnika.

Novac iz budžetske rezerve trebalo bi da služi za hitne slučajeve poput elementarnih nepogoda, a posebno je sporno što se njime finansiraju događaji i projekti koji vrijeđaju druge narode koji takođe pune budžet institucija BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana