Човић на отварању генералне дебате

Срна
Човић на отварању генералне дебате

Сарајево - Предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић присуствовао је у сједишту УН у Њујорку отварању генералне дебате Генералне скупштине УН на чијем је почетку генерални секретар ове организације Антонио Гутерес истакао да се мир, повјерење и напредак у свијету једино уједињено могу градити.

Гутерес је посебно споменуо избјеглице, наводећи да се свијет суочава не само са избјегличком кризом него и са недостатком солидарности.


Предсједавајући генералне дебате 72. засједања Генералне скупштине УН Мирослав Лајчак се у свом говору посебно осврнуо на младе, рекавши да се морају одржати обећања дата надолазећој генерацији о напретку, те заштити животне средине и саме планете.

Човић је претходно присуствовао пријему за шефове држава и влада у Гутересовој организацији, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Предсједавајући Предсједништва БиХ на маргинама првога дана генералне дебате састао се са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом, кога је кратко информисао о напретку БиХ на путу евроатлантских интеграција.

Кратке сусрете Човић је имао и са предсједником Црне Горе Филипом Вујановићем, предсједником Србије Александром Вучићем, хрватским премијером Андрејем Пленковићем и премијером Словеније Миром Цераром, те министром иностраних послова Аустрије Себастијаном Курцом.

Предвиђено је да се Човић сутра обрати учесницима генералне дебате 72. засједања Генералне скупштине УН.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана