Човић без коментара на Изетбеговићеву посјету ердогану

Срна
Човић без коментара на Изетбеговићеву посјету ердогану

Сарајево - Предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић није желио да коментарише недавни сусрет бошњачког члана Предсједништва Бакира Изетбеговића и предсједника Турске Реџепа Тајипа Едогана у Истанбулу истичући да чланови Предсједништва имају редовну комуникацију са пријатељима из свијета.

Човић је данас констатовао да се то доживљава на различите начине, јер БиХ нема стратегију спољне политике ни закон о спољној политици.


Предсједавајући Предсједништва подсјетио је да је у договору са другом двојицом чланова Предсједништва у Београду разговарао са предсједником Србије Александром Вучићем и договорио заједнички састанак 6. и 7. децембра.

"Надам се да ћемо тим интензитетом наставити", рекао је Човић новинарима у Сарајеву и најавио да ће на сличан начин у недјељу у Загребу разговарати са предсједником Хрватске Колиндом Грабар Китаровић, премијером Андрејом Пленковићем и предсједником Сабора Горданом Јандроковићем.

Према његовим ријечима, циљ тих разговора јесте да се спољна политика БиХ предочи јавности.

Ердоган је јуче објавио да га је у Истанбулу посјетио Бакир Изетбеговић, али није саопштио више детаља.

Према наводима појединих медија, турски предсједник одржао је том приликом лекцију /Бакиру/ Изетбеговићу тражећи смиривање тензија у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана