Човић: Влада ФБиХ се неће формирати док се не измијени Изборни закон

Срна
Човић: Влада ФБиХ се неће формирати док се не измијени Изборни закон

Мостар - У Мостару је данас одржана сједница Предсједништва Хрватског народног сабора. Напоменуо је да је данашња сједница била припрема за Сабор који се одржава у суботу.

“Данашња сједница је била припрема за Сабор који ће се одржати у суботу. Данас је претходила и тачка о актуелној политичкој ситуацију и свему што се дешава у БиХ, као и очекивања у вези с успоставом извршне власти и имплементацији изборних резултата. Вјерујем да ћемо имати изврстан Сабор, који ће до сада получити најбоље резултате”, казао је Човић.

Истакао је да ће ХНС у суботу разматрати и Декларацију ХНС-а, у којој се, између осталог, говори о одлукама Уставног суда БиХ и Европског суда за људска права, легитимном представљању и Мостару.

“Ту се спомиње и све оно што се тиче легитимног представљања када је у питању Предсједништво и Дом народа, као и град Мостар као такав”,  казао је Човић.

Додао је да се Влада Федерације БиХ неће моћи формирати све док се не измијени Изборни закон Босне и Херцеговине.

“Свако рјешење које осигура легитиман избор чланова Предсједништва БиХ и Дома народа ФБиХ за нас је прихватљиво. Позивамо пријатеље Бошњаке да разумију да без тога нећемо направити икакав искорак”, казао је Човић.

Лидер ХДЗ-а проговорио је о застоју у формирању новог сазива Савјет министара.

Човић је казао да ту имамо да “два бошњачка члана Предсједништва условљавају господина Додика”, алудирајући на Шефика Џаферовића и Жељка Комшића и додао да ништа посебно у вези с тим не може учинити.

“Два бошњачка члана Предсједништва увјетују господина Додика. Ако наставе тако, вјероватно ће имати реакцију с друге стране. Ми не можемо ништа посебно учинити”, рекао је Човић.

Он сматра како би Шефик Џаферовић и Жељко Комшић требало да подрже именовање СНСД-овог функционера Зорана Тегелтије за предсједавајућег Савјета министара БиХ, јер у овом мандату то мјесто припада некоме из српског народа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана