Човић: Повјерење је основни проблем у формирању власти

avaz.ba
Човић: Повјерење је основни проблем у формирању власти

Бугојно - Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић изјавио је да је основни проблем који је довео до застоја у формирању власти - повјерење.

Он каже да је потребно успоставити одмах Савјет министара, ући у процедуру промјене Изборног закона како би се осигурало легитимно представљање у будућности.

“Чим се то успостави као приоритет, када као приједлог стигне у Парламент, можемо разговарати о федералном нивоу власти и неће бити препреке да она онда функционира у цјелости”, поручио је предсједник ХДЗ-а БиХ.

Иначе, Човић је данас посјетио Општински одбор ХДЗ-а у Бугојну с предсједником Игором Врљићем на челу. 

Након састанка затвореног за јавност, Човић је изјавио да је у Бугојну са страначким  руководством разговарао о више актуелних тема.

“Разговарали смо о могућој подршци виших нивоа власти неким инфраструктурним пројектима, конкретно измјештању саобраћаја из Бугојна, камиона из центра града. Заинтересирани смо и за пројекте основних и средњих школа. Све више младих одлази и треба изнаћи рјешење да се очувају на овом подручју. Такођер, подсјетили смо и на страдања у времену рата. Наших 19 становника се воде као нестали”, рекао је Човић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана