Čović: Poštujem volju vlasti Srbije o NATO integracijama

Srna
Čović: Poštujem volju vlasti Srbije o NATO integracijama

Mostar - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović izjavio je da će se o pitanju NATO integracija još dugo razgovarati, ali da poštuje interese Srbije i volju njene izvršne vlasti kada je riječ o tom dijelu integracija.

Čović je rekao da je danas na sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Mostaru razgovarano o pitanjima priključenja EU, te privrednoj saradnji i o tome kako dalje unaprijediti saradnju. Komentarišući nedolazak bošnjačkih zvaničnika na Međunarodni sajam privrede u Mostaru, Čović je rekao da su bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić, osim pozivnica, tražili da se dodatno protokoliše njihov dolazak, a da su juče otkazali dolazak.

Čović je podsjetio da se slična situacija dogodila i prošle godine.

“Sutra će ovdje biti /predsjednik SDA Bakir/ Izetbegović, pa ga pitajte. Mislim da je to loša poruka. Moramo pokazati dimenziju jačanja odnosa u BiH koji su na mnogim iskušenjima”, rekao je Čović.

On je dodao da je sajam u Mostaru bolje organizovan nego ikad i da su došli prijatelji.

Komentarišući činjenicu da BiH neće imati svoju delegaciju u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope, Čović je rekao da Parlamentarna skupština BiH ne funkcioniše jer nije formiran novi saziv Savjeta ministara.

“Nadam se da će razgovori, koje sam sinoć imao sa /predsjedavajućim Predsjedništva BiH i liderom SNSD-a Miloradom/ Dodikom i one koje ću sutra voditi sa Izetbegovićem, ojačati ih u vjeri da hitno moramo imati novi Savjet ministara. Ovo je evidentno taktiziranje bošnjačke političke scene da se ništa ne desi u formiranju vlasti na nivou BiH”, rekao je Čović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana