Човић: Поштујем вољу власти Србије о НАТО интеграцијама

Срна
Човић: Поштујем вољу власти Србије о НАТО интеграцијама

Мостар - Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драган Човић изјавио је да ће се о питању НАТО интеграција још дуго разговарати, али да поштује интересе Србије и вољу њене извршне власти када је ријеч о том дијелу интеграција.

Човић је рекао да је данас на састанку са предсједником Србије Александром Вучићем у Мостару разговарано о питањима прикључења ЕУ, те привредној сарадњи и о томе како даље унаприједити сарадњу. Коментаришући недолазак бошњачких званичника на Међународни сајам привреде у Мостару, Човић је рекао да су бошњачки члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић и предсједавајући Савјета министара у техничком мандату Денис Звиздић, осим позивница, тражили да се додатно протоколише њихов долазак, а да су јуче отказали долазак.

Човић је подсјетио да се слична ситуација догодила и прошле године.

“Сутра ће овдје бити /предсједник СДА Бакир/ Изетбеговић, па га питајте. Мислим да је то лоша порука. Морамо показати димензију јачања односа у БиХ који су на многим искушењима”, рекао је Човић.

Он је додао да је сајам у Мостару боље организован него икад и да су дошли пријатељи.

Коментаришући чињеницу да БиХ неће имати своју делегацију у Парламентарној скупштини Савјета Европе, Човић је рекао да Парламентарна скупштина БиХ не функционише јер није формиран нови сазив Савјета министара.

“Надам се да ће разговори, које сам синоћ имао са /предсједавајућим Предсједништва БиХ и лидером СНСД-а Милорадом/ Додиком и оне које ћу сутра водити са Изетбеговићем, ојачати их у вјери да хитно морамо имати нови Савјет министара. Ово је евидентно тактизирање бошњачке политичке сцене да се ништа не деси у формирању власти на нивоу БиХ”, рекао је Човић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана