Човић: Папина посјета потврда повезаности са БиХ

Срна
Човић: Папина посјета потврда повезаности са БиХ

Сарајево - Члан Предсједништва БиХ Драган Човић изјавио је да је предстојећа посјета папе Фрање још једна у низу потврда чврсте и стогодишње повезаности Ватикана и народа у БиХ.

Човић, који је и предсједник Организационог одбора за дочек папе Фрање, рекао је да папину посјету са радошћу ишчекују не само вјерници католици, него и сви људи добре воље у БиХ.

"Увјерен сам да је папина порука жМир вамаж, као службено гесло његове посјете БиХ, дубоко укоријењена у сваком од нас, те да ће сви отворена срца прихватити и заговарати његово настојање да својом посјетом додатно оснажи изградњу универзалних вриједности - мир, поштовање, толеранцију и међурелигијски дијалог", рекао је Човић.

Он истиче да је то посебно значајно за младе, који са посебном радошћу очекују драгог госта и уз чији подстицај желе бити своји на своме, те у миру и заједништву градити боље сутра, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Човић је изразио задовољство што у име свих људи добре воље, посебно вјерника католика који су у највећој мјери Хрвати, може изразити захвалност папи Фрањи што ће својом посјетом и благословом широм отворити врата заједничке боље будућности у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана