Човић: Обезбиједити легитимно представљање хрватског народа

Срна
Човић: Обезбиједити легитимно представљање хрватског народа

Сарајево - Хрватски члан Предсједништва БиХ Драган Човић истакао је током предавања у Загребу да се на свим нивоима власти у БиХ мора обезбиједити легитимно представљање хрватског народа, кроз потпуно остварење начела конститутивности, односно равноправности, истовремено поштујући принципе и основне вриједности ЕУ и поштивања људских права.

“Да би се заштитила колективна права у БиХ, мораће се тражити аранжман којим би се успоставила равнотежа између грађанског и колективно-етничног уређења, да се не би направила дискриминација према било ком појединцу или групи”, истакао је Човић на предавању у палати Хрватске академије наука и умјетности.

На предавању о теми “О људским правима у БиХ, са посебним освртом на статус конститутивног хрватског народа”, Човић се осврнуо и на проблем исељавања становништва из БиХ, саопштено је из Предсједништва БиХ.

“Сви заједно морамо тражити рјешење овог проблема”, поручио је Човић, а као једно од рјешења навео је промјену концепта образовања у БиХ и прилагођавање тржишту рада.

Човић је оцијенио да БиХ мора сама модернизовати образовни систем и понудити нова знања, прије него што неко други, интеграционим процесом уласка у ЕУ, од ње то затражи прилагођавање

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана