Čović: Nema ni parlamentarne većine, a ni prave opozicije

Srna
Čović: Nema ni parlamentarne većine, a ni prave opozicije

Sarajevo - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović rekao je da je danas predsjednika Evropske narodne stranke /ENS/ Džozefa Dola upoznao sa činjenicom da na nivou BiH i Federacije BiH /FBiH/ nema parlamentarne većine, odnosno da je razgrađena većina koju čine stranke koje se vežu za ENS kao što su HDZ, PDP, SDS, SDA i druge.

"Što se tiče unutrašnjih odnosa za nas je krucijalno pitanje riješiti ono što je danas razgradilo parlamentarnu većinu na nivou FBiH i BiH", izjavio je Čović novinarima nakon ručka članova Predsjedništva BiH sa Dolom.


On je podsjetio da su prijedlog izmjena zakona o akcizama srušili SDS i PDP, koji su vrlo aktivna struktura koja čini i ENS i parlamentarnu većinu na nivou BiH.

"Jasno sam rekao da mi danas nemamo prave opozicije koja bi nas natjerala da radimo, a ne da se bavimo izborima godinu i po dana pred izbore", istakao je Čović.

On je siguran da će BiH u prvom kvartalu naredne godine dobiti kandidatski status u EU ako u naredna dva mjeseca bude završena priča o akcizama i upitniku.

Čović smatra da BiH može i da za dva mjeseca aktivira MAP.

On je dodao da je "Dol veoma zabrinut odlaskom ljudi, neuređenošću BiH, nefunkcionisanjem pravnog i obrazovnog sistema i drugim stvarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana