Човић: Нема ни парламентарне већине, а ни праве опозиције

Срна
Човић: Нема ни парламентарне већине, а ни праве опозиције

Сарајево - Предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић рекао је да је данас предсједника Европске народне странке /ЕНС/ Џозефа Дола упознао са чињеницом да на нивоу БиХ и Федерације БиХ /ФБиХ/ нема парламентарне већине, односно да је разграђена већина коју чине странке које се вежу за ЕНС као што су ХДЗ, ПДП, СДС, СДА и друге.

"Што се тиче унутрашњих односа за нас је круцијално питање ријешити оно што је данас разградило парламентарну већину на нивоу ФБиХ и БиХ", изјавио је Човић новинарима након ручка чланова Предсједништва БиХ са Долом.


Он је подсјетио да су приједлог измјена закона о акцизама срушили СДС и ПДП, који су врло активна структура која чини и ЕНС и парламентарну већину на нивоу БиХ.

"Јасно сам рекао да ми данас немамо праве опозиције која би нас натјерала да радимо, а не да се бавимо изборима годину и по дана пред изборе", истакао је Човић.

Он је сигуран да ће БиХ у првом кварталу наредне године добити кандидатски статус у ЕУ ако у наредна два мјесеца буде завршена прича о акцизама и упитнику.

Човић сматра да БиХ може и да за два мјесеца активира МАП.

Он је додао да је "Дол веома забринут одласком људи, неуређеношћу БиХ, нефункционисањем правног и образовног система и другим стварима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана