Човић, Грабар Китаровић: Поштивати уставни принцип легитимног представљања

Срна
Човић, Грабар Китаровић: Поштивати уставни принцип легитимног представљања

Сарајево - Хрвати у БиХ ће, упркос чињеници да Изборни закон није промијењен, наставити да инсистирају на поштивању уставног принципа легитимног представљања на свим административно-политичким нивоима у БиХ, рекао је хрватски члан Предсједништва БиХ Драган Човић у Загребу током сусрета са предсједником Хрватске Колиндом Грабар Китаровић.

Из Предсједништва БиХ саопштено је да је Човић информисао Китаровићеву о тренутној политичкој ситуацији у БиХ, као и о европској перспективи БиХ.


Човић је истакао да ће у постизборном периоду управо најважније бити очувати стабилност, како би се што брже и без великих препрека формирала власт.

Он је упознао Китаровићеву о иницијативи Предсједништва БиХ за скоро организовање округлог стола о циљевима одрживог развоја УН Агенде 2030 са предсједницима сусједних земаља - Хрватске, Србије и Црне Горе, који су, такође, потписници ове агенде.

Човић је додао да ће то послужити као додатни подстицај регионалном приближавању и сарадњи, напомињући да је Агенду 2030 БиХ као међународну обавезу преузела 2015. године.

Китаровићева је рекла да ће Хрватска наставити да пружа пуну и несумњиву подршку унутрашњем развоју БиХ, као и напретку према чланству у ЕУ и пуној активацији Акционог плана за чланство у НАТО-у, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана