Човић: Дијалогом отклонити све недостатке који БиХ чине неправедном земљом

Срна
Човић: Дијалогом отклонити све недостатке који БиХ чине неправедном земљом

Сарајево - Предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић изјавио је у Чикагу да Хрвати настоје подстаћи дијалог у БиХ са представницима друга два народа, који ће резултирати отклањањем свих недостатака који БиХ чине неправедном земљом.

"У том смислу, неопходно је измијенити изборни закон, како би Хрвати били заиста равноправни са друга два народа", рекао је Човић у Чикагу током сусрета са надбискупом Блажом Јосипом Чупићем.


Човић је информисао кардинала Чупића о тренутној политичкој ситуацији у БиХ, те га упознао са постојећим хрватским питањем, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Он је изразио захвалност кардиналу Чупићу за сву пружену подршку. Кардинал је упознао Човића са дјеловањем Католичке цркве у САД.

Човић је посјетио и Хрватску фрањевачку кустодију Свете породице, гдје се сусрео са свештеницима и сестрама.

Фра Јозо Грбеш, кустос Хрватске фрањевачке кустодије, која административно покрива дио САД и већи дио Канаде, информисао је Човића о њеном дјеловању.

Он је истакао да тренутно фрањевци дјелују у неколико жупа у Америци и Канади.

Делегација, коју је предводио Човиће, обишла је и Хрватски етнички институт, који је хрватска исељеничка образовна и научна установа, те банка података.

На крају обиласка у просторијама Института уприличен је и пријем са представницима хрватске заједнице у Чикагу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана