Ћосић: Изградња нове болнице у Источном Сарајеву до средине године

Срна
Ћосић: Изградња нове болнице у Источном Сарајеву до средине године

Источно Сарајево - Предсједник Градског одбора СНСД-а Источно Сарајево Љубиша Ћосић очекује да ће изградња нове градске болнице почети најкасније средином ове године и истиче да постоји могућност да радови крену и на почетку грађевинске сезоне.

"Од Владе Републике Српске смо добили информацију да је израда главног пројекта у току, након чега ће се тражити модел финансирања", рекао је Ћосић на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву.


Ћосић је истакао да ће вриједност радова износити до 30 милиона КМ, а објекат ће имати од 8.000 до 10.000 метара квадратних површине.

Он је позвао све партије, заједно са СДС-ом, да усагласе изјаве о Болници Источно Сарајево и да се поштују ранији договори о ситуацији у тој установи, те критиковао паушалне и неистините тврдње појединих народних посланика.

"Изјавама да је катастрофално стање тјерамо људе да се не лијече у Болници, да се осјећају несигурно и да је избјегавају, а ситуација реално није боља нити лошија него у другим здравственим установама у Српској", сматра Ћосић.

Он је додао да ће за два или три мјесеца бити отворен нови поликлинички блок који ће "створити боље инфраструктурно стање".

"Брину нас и изјаве да је јако тешко и неодрживо стање у Олимпијском центру жЈахоринаж. Тачно је да је Олимпијски центар изгубио судски спор са предузећем жУПИж, али неке партије не желе да кажу да је општина Источно Ново Сарајево 2007. године предузећу жУПИж платила 700.000 КМ, а 2012. године 500.000 КМ због изгубљене судске пресуде", рекао је Ћосић.

С обзиром да је "УПИ", предузеће Владе Српске, Градски одбор СНСД-а ће предложити да Олимпијски центар остатак дуга ријеши са Владом.

"Такође, замолићемо градске и званичнике СДС-а да ријеше питање градског гробља у Миљевићима, јер је земљиште у власништву предузеће жУПИж, а ми већ преговарамо са Владом да се то пренесе на општину", каже Ћосић.

Он је додао да је уложено више од 10 милиона КМ у градњу спортске дворане у Источном Новом Сарајеву, од чега је осам милиона КМ издвојио град Источно Сарајево.

"Сада немамо ни дворане ни резултата. Градска администрација нема комплетну документацију. На надлежном суду води се судски процес на захтјев општине, што ће вјероватно завршити ничијом одговорношћу јер нема довољно документације", рекао је Ћосић.

Он је демантовао изјаву градоначелника Источног Сарајева Ненада Самарџије да су лоши услови у Средњошколском центру "28. јуни", наводећи да градоначелник није упознат са пројектом енергетске ефикасности вриједности један милион КМ, који се спроводи заједно са Владом Српске.

Ћосић је позвао Градски одбор СДС-а да одблокира процесе у општини Трново, како би Скупштина општине могла да настави рад и донесе буџет за 2016. годину.

"Желим да им поручим да не дају паушалне и лоше изјаве које ће узбуркавати јавност. Позивам их на заједнички рад и смиривање тензија", истакао је Ћосић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана