Чолаковићева није крива за повреду службене дужности

Срна
Чолаковићева није крива за повреду службене дужности

Сарајево - Дисциплинска комисија утврдила је данас да амбасадор БиХ у Хагу Мирсада Чолаковић није крива за повреду службене дужности за шта је теретио министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак.

Предсједавајући Дисциплинске комисије Маринко Аврамовић рекао је да је комисија утврдила да Чолаковићева није крива ни по једној тачки пријаве по којој је покренут дисциплински поступак.


Министраство иностраних послова је 19. јула донијело одлуку о покретању дисциплинског поступка против Чолаковићеве, на приједлог министра иностраних послова Игора Црнатка.

Проблем са Чолаковићевом је настао након што је тадашњи предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић саопштио да је отварано писмо, које му је упућено из Међународног суда правде у Хагу.

Писмо је Иванићу упућено посредством Амбасаде БиХ у Холандији, а у том тренутку на функцији амбасадора била је Чолаковићева.

Дисциплински поступак против Чолаковићеве покренут је по три тачке - непоступање по писаној инструкцији министра иностраних послова и недостављање писма примаоцу, отварање затворене поштанске пошиљке намијењене другом лицу /бошњачком члану Предсједништва БиХ Бакиру Изетбеговићу/, те отварање затворене поштанске пошиљке намијењене другом лицу /тадашњем предсједавајућем Предсједништва БиХ Младену Иванићу/.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана