Članovi rukovodstva tvrde da direktor APIK-a krši zakon

Srna
Članovi rukovodstva tvrde da direktor APIK-a krši zakon

Sarajevo - Četvoro članova rukovodstva Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije /APIK/ tvrde da direktor Agencije Hasim Šabotić već duže donosi nezakonite naredbe i odluke, zastrašuje službenike i prijeti im, narušavajući tako njihovo dostojanstvo i moralni integritet.

U pismu koje su Šabotiću poslali pomoćnici direktora Vladica Babić, Mevludin Džindo i Milenko Grujić, te šef Odjeljenja kancelarije Danka Polovina Mandić navodi se da je direktor APIK-a nezakonito povukao saglasnost saradnicima za obavljanje dodatnih djelatnosti, odnosno onih na međunarodnim projektima u borbi protiv korupcije, piše “Dnevni avaz”.

Oni tvrde da je Šabotić bez ikakvog zakonskog uporišta za takvu odluku naredio formiranje novog registra i dosijea za saglasnost zaposlenima koji ubuduće žele da obavljaju ove poslove.

“Izuzimanje dokumentacije iz personalnih dosijea službenika i njihovo iznošenje iz ustanove bez reversa, znanja i saglasnosti onih iz čijih je dosijea uzeta dokumentacija, kao i formiranje posebnih dosijea i registara u ovu svrhu u suprotnosti je sa jasno propisanim procedurama na koji način se čuvaju navedene saglasnosti”, navodi se u pismu.

Službenici APIK-a ističu da Šabotić svojim postupcima narušava i ugled agencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana