Članovi SNSD-a podnijeli ostavke

Ž. D.
Članovi SNSD-a podnijeli ostavke

Sarajevo - Poslanici i delegati iz SNSD-a poslali su juče Parlamentu BiH ostavke na članstva u komisijama i odborima oba parlamentarna doma.

Šef Kluba poslanika SNSD-a Staša Košarac potvrdio je da su poslanici postupili u skladu sa zaključkom Izvršnog komiteta SNSD-a donesenim nakon što je Predstavnički dom smijenio poslanika te stranke Nikolu Špirića sa čela Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH.

Šef Kluba poslanika HDZ-a BiH Nikola Lovrinović rekao je da poruka da najjača opoziciona stranka napušta sva radna tijela nije dobra, jer se time gubi smisao demokratije. U SDS-u i PDP-u su istakli da odluka SNSD-a nije dobra za interese RS, jer raste mogućnost da Srbi budu preglasani. Špirićeva smjena i juče je bila uzrok polemike SDA i SBB-a.

- Špirićev nezakonit rad i udar na OBA štitili su jedino Milorad Dodik, Dragan Čović i Fahrudin Radončić - naveli su u SDA.

Iz SBB-a su odgovorili da nije u pitanju rušenje obavještajne službe, već da Izetbegović od OBA pravi privatnu prćiju i da želi sačuvati ličnu kontrolu na njom kao u vrijeme AID-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana