Članovi Predsjedništva sa Matarelom o proširenju saradnje

Srna
Članovi Predsjedništva sa Matarelom o proširenju saradnje

Sarajevo - Članovi Predsjedništva BiH i predsjednik Italije Serđo Matarela razgovarali su danas o proširenju saradnje u oblasti ekonomije i investicija, kulture, obrazovanja, građevinarstva i drvne industrije, a izražen je i interes za unapređenje sveukupne saradnje.

Članovi Predsjedništva BiH izrazili su dobrodošlicu italijanskom predsjedniku, koji je počasni gost ovogodišnjeg sastanka lidera "Brdo-Brioni" procesa.


Tokom susreta istaknuta je važnost regionalne saradnje i redovnih susreta zvaničnika kojima se promovišu regionalne aktivnosti. U tom kontekstu istaknut je značaj sutrašnjeg Samita lidera procesa "Brdo-Brioni" na kojem će lideri Jugoistočne Evrope razmijeniti stavove i razgovarati o regionalnim inicijativama, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Matarela je podržao inicijativu i ideju o susretu lidera regiona u procesu "Brdo-Brioni", te istakao da je bogatstvo ovakvih skupova u tome što zemlje učesnice mogu svojim kulturnim raznolikostima i vrijednostima zajedništva i suživota doprinijeti stabilnosti i bezbjednosti regiona i Evrope.

Na sastanku je navedeno da su bilateralni odnosi BiH i Italije dobrosusjedski i prijateljski, bez otvorenih pitanja, te da BiH ima italijansku podršku u evropskim integracijama.

Članovi Predsjedništva BiH zahvalili su Italiji za sveukupnu podršku koju pruža BiH, posebno za podršku i zalaganje unutar EU za prihvatanje aplikacije BiH za članstvo u EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana