Cijela porodica Hamze Labidija u džihadu

G. M.
Cijela porodica Hamze Labidija u džihadu

Banjaluka - Hamza Labidi (18) iz Zavidovića za kojim je Interpol raspisao crvenu potjernicu nalazi se u Siriji kod očuha Emira Ališića (47) takođe iz Zavidovića, koji je tamo otišao još 2013. godine, saznaje "Glas Srpske".

- Ališić je prije odlaska u Siriju bio jedno vrijeme nastanjen u selu Ošve kod Maglaja. U sirijski džihad otišao je 1. avgusta 2013. preko Sarajeva i Istanbula. S njim u avionu tada su bili Adem Karamuja, Amir Džinić, Elvedin Zukić i njegova šerijatski vjenčana supruga Džejla Fojnica - kaže sagovornik "Glasa Srpske" blizak bezbjednosnim strukturama.

Dodaje da se Ališić 12. septembra 2013. godine vratio u BiH, a 13. decembra istom rutom ponovo otišao u Siriju. Tada je poveo i suprugu i devetoro djece Amira Džinića.

- U Siriji su od 13. juna 2014. godine i Ališićeva šerijatski vjenčana supruga Sadžida Buljubašić (45) i njihove četvoro maloljetne djece i Hamza Labidi, koji je sin Buljubašićeve iz prethodnog braka. Buljubašićeva je osim za njegovog oca Ridhu Labidija bila udata i za vehabijskog vođu Jusufa Barčića, koji je poginuo prije nekoliko godina - rekao je naš sagovornik.

Pravosuđe BiH traži Hamzu Labidija zbog krivičnog djela formiranje ili pridruživanje stranim paravojnim ili policijskim formacijama. On je sin bivšeg pripadnika jedinice "El mudžahedin", Tunišanina Ridhe Labidija, koji se spominje u krivičnom postupku koji Sud BiH vodi protiv komandanta Trećeg korpusa Armije RBiH Sakiba Mahmuljina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana