Цијела породица Хамзe Лабидиja у џихаду

Г. М.
Цијела породица Хамзe Лабидиja у џихаду

Бањалука - Хамза Лабиди (18) из Завидовића за којим је Интерпол расписао црвену потјерницу налази се у Сирији код очуха Емира Алишића (47) такође из Завидовића, који је тамо отишао још 2013. године, сазнаје "Глас Српске".

- Алишић је прије одласка у Сирију био једно вријеме настањен у селу Ошве код Маглаја. У сиријски џихад отишао је 1. августа 2013. преко Сарајева и Истанбула. С њим у авиону тада су били Адем Карамуја, Амир Џинић, Елведин Зукић и његова шеријатски вјенчана супруга Џејла Фојница - каже саговорник "Гласа Српске" близак безбједносним структурама.

Додаје да се Алишић 12. септембра 2013. године вратио у БиХ, а 13. децембра истом рутом поново отишао у Сирију. Тада је повео и супругу и деветоро дјеце Амира Џинића.

- У Сирији су од 13. јуна 2014. године и Алишићева шеријатски вјенчана супруга Саџида Буљубашић (45) и њихове четворо малољетне дјеце и Хамза Лабиди, који је син Буљубашићеве из претходног брака. Буљубашићева је осим за његовог оца Ридху Лабидија била удата и за вехабијског вођу Јусуфа Барчића, који је погинуо прије неколико година - рекао је наш саговорник.

Правосуђе БиХ тражи Хамзу Лабидија због кривичног дјела формирање или придруживање страним паравојним или полицијским формацијама. Он је син бившег припадника јединице "Ел муџахедин", Тунишанина Ридхе Лабидија, који се спомиње у кривичном поступку који Суд БиХ води против команданта Трећег корпуса Армије РБиХ Сакиба Махмуљина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана